Historia

MED ZONTERAPI OCH MIN YNGSTA DOTTERS SVÅRA ALLERGI

Mitt namn är Lena Hardyson. Jag började min verksamhet i januari 1995. Främsta anledningen till att jag sysslar med det jag gör idag är min yngsta dotter, född 1978, som hade fruktansvärt mycket allergi och eksem under hela sin uppväxt. Vi provade det mesta som går att prova – tills det en dag kom upp i mitt huvud att jag själv skulle utbilda mig till zonterapeut för att hjälpa henne. Det böjrade med att jag fick kontakt med en tjej som var zonterapeut och höll kurser. Men jag kunde inte gå hennes kurser pga mina arbetstider, så då bad jag henne ge mig privatlektioner. Efter några privatlektioner anmälde jag mig till en tvåstegs kurs i zonterapi, det tog ca ett år innan jag blev färdig.

Efter avslutad utbildning i zonterapi, så upptäckte jag, så lite jag kunde, trots att jag lärt mig mer. Så då fortsatte jag med en medicinutbildning som motsvarar undersköterska. Sedan dess har jag fortsatt utbilda mig under årens lopp. Det blev homeopat, massage, bowen, som är de längre utbildningarna. Men jag har även Bach blomterapi, lite kinesologi och annat smått o gott. Och nu senast Dorn.. Min dotter blev av med sitt svåra eksem, en pannhålsinflammation och hennes allergi försvann nästan helt. Svärmor blev av med sin astam och några andra i familjen blev också friskare.

En stor glädje i jobbet, är när jag hjälpt en kund och de sedan ringer för att få hjälp med något annat. Det är lycka.

Sedan 1999 arbetar jag endast med min praktik, då slutade jag mitt ”vanliga” jobb, som bestod i affärsbiträde under många år, samt ekonomiassistent.

Jag har ytterligare en dotter som är äldre, född 1976, och som är sjuk i en reumatisk sjukdom, henne kan jag bara lindra besvären för och försöka se till att hon inte ska bli sämre. Detta har gått bra och genom detta har vi i alla fall fått besvären att bli lindrigare. I många fall kan man lindra och fördröja sjukdomsförloppet.

Jag är gift med min man Lars sedan 1974.

Sedan ett antal år – har jag även en utmattning själv, som jag inte hämtat mig från. Jag har också fått diagnosen fibromyalgi. Så jag har blivit ganska allmänbildad på många områden, då både jag och min närmaste familj, drabbats av sjukdomar. Det har för med sig att jag har en stor förståelse för andra männsikors problematik.

       

 

Zon & Kroppsterapi | Bärnstensgatan 22, Helsingborg | Telefon: 0708-228410 | E-post: info@zonkroppsterapi.se